Het belang van voorspel en praktische tips

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 16:00

In ons hectische leven vol verplichtingen en constante afleidingen schiet tijd nemen voor je seksleven er soms een beetje bij in. Te vaak schuiven we intieme momenten opzij in het belang van bijvoorbeeld het gezin of werk. We vergeten dan dat juist die intieme verbinding ons terug in balans kan brengen. We hebben allemaal wel eens die avonden dat we ons te uitgeput voelen voor seks, te gestrest voor liefdevolle aanrakingen of te afgeleid zijn door onze gedachten om echt in het moment te zijn.

Maar laten we eerlijk zijn, het is toch echt zonde dat we de tijd niet nemen voor iets dat ons zoveel plezier en een goed gevoel geeft. En daarbij gaat het in veel gevallen ook nog eens ten koste van het voorspel. In deze blog willen we het belang van voorspel benadrukken en geven we jullie praktische voorspeltips.

Waarom is voorspel belangrijk?
Voorspel is eigenlijk het startsein voor pret in bed. Het zorgt ervoor dat je in de stemming komt. Het bereidt niet alleen je lichaam fysiek voor op seks, maar ook je hoofd. Het helpt om de opwinding op te bouwen, en op dat moment gebeurt er iets magisch in je lichaam: de bloedstroom naar je intieme delen neemt toe en je wordt extra gevoelig voor aanrakingen. Dit kan weer leiden tot intensere orgasmes en een dieper gevoel van bevrediging.

Maar zoals gezegd voorspel is niet alleen fysiek. Het versterkt ook de emotionele band tussen jou en je partner. Als je elkaar liefdevol aanraakt en knuffelt, voel je je meer verbonden en vertrouwd met elkaar. Het is een speciaal moment, waarop jullie samen genieten en de band met elkaar versterkt. Dussss, voorspel is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je lichaam en mind. Met als resultaat geweldige seks en vuurwerk in bed.

Tijd vrijmaken voor je zelf en je partner
Je denkt nu natuurlijk: ja dat is makkelijk gezegd, maar tijd vrijmaken is wel een dingetje. We got you! Tijd vrijmaken is niets anders dan prioriteiten stellen en afspraken maken met je partner hierover.

  • Maak afspraken samen: reserveer specifiek tijd in je agenda voor momenten met je zelf en quality time met je partner. En behandel deze afspraken zoals je je andere verplichtingen behandeld en maak er een prioriteit van om ze na te komen.
  • Stel grenzen: Zeg nee tegen verplichtingen en verzoeken die niet passen bij jouw behoefte op dat moment. Stel grenzen om je tijd en energie te beschermen.
  • Spontaniteit: Sta open voor spontane uitjes, avonturen en intieme momenten wanneer ze zich voordoen. En doe dat echt, want het kan verrassend leuk uitpakken!
  • Kleine momentjes: Benut kleine momenten gedurende de dag om verbinding te maken met jezelf en je partner. Die kus bij het opstaan, die knuffel bij het thuiskomen, een korte wandeling na het avondeten, een intiem momentje voor het slapengaan.

Maak bewust tijd vrij en ervaar zo meer balans in je drukke leven en voldoe aan je behoefte aan rust, ontspanning en verbinding. Kortom prioriteer deze momenten!!!

Hoe maak je voorspel opwindender?
Soms kan het vinden van nieuwe manieren om voorspel opwindender te maken een uitdaging zijn. Wij hebben hieronder voor jou een aantal praktische voorspeltips om het voorspel opwindender te maken.

  • Voorspel tip 1: Praat met je partner, over je eigen verlangens, fantasieën en grenzen. Probeer te ontdekken wat je partner lekker vindt. Stel vragen, luister en vraag door. Open communiceren over wat jullie leuk vinden tijdens het voorspel. Wees niet bang om te experimenteren met nieuwe ideeën.
  • Voorspel tip 2: Aandachtlaat je partner weten dat je hem of haar aantrekkelijk en begeerlijk vindt door middel van complimenten (eventueel per whatsapp) en fysiek contact. Niks zo opwindend als je geliefd te voelen!
  • Voorspel tip 3: Verken elkaars lichaam met aandacht: neem tijd om elkaars lichaam te verkennen met zachte strelingen, zoenen en aanrakingen. Ontdek andere delen van het lichaam die gevoelig zijn voor stimulatie. Vergeet elkaars reactie te observeren en te genieten van deze ervaring. Wissel eens af wie hierin 'de leiding' neemt.
  • Voorspel tip 4: Introduceer speeltjes en accessoires: experimenteer eens met speeltjes en accessoires tijdens het voorspel. Denk aan blinddoeken, massageolie, veertjes, vibrators of masturbators. Speel samen met verschillende sensaties om de opwinding te vergroten.
  • Voorspel tip 5: Spel eens een sexy spelletje samen: er zijn genoeg sexy spelletjes om eens goed in de mood te komen. Als je niet zo van de spelletjes bent, kun je ook eens een kaartspel met vragen samen spelen. Hier zitten meestal hele afwisselende, verrassende en uitdagende vragen in. Bijvoorbeeld: "Heb je wel eens seks gehad terwijl je er eigenlijk geen zin in had? Zo ja, waarom heb je het toen toch gedaan?"
  • Voorspel tip 6: Creëer sfeer: probeer eens voorspel extra aandacht te geven door extra sfeer te creëren. Steek kaarsjes aan, speel jullie favoriete muziek, dim de lichten en gebruik eventueel een geurende olie. Neem de tijd om te genieten van elkaars gezelschap en lichaam, laat de stress van de dag achter je en concentreer je op het moment.


Als je vaak genoeg prioriteit geeft aan voorspel en er echt ruimte voor maakt, zul je zien dat het met de tijd makkelijker wordt en meer vanzelf gaat. Dus wees geduldig, blijf openstaan voor nieuwe ervaringen en geniet van elkaar!

En dat betekent natuurlijk niet dat je alle vluggertjes de slaapkamer (of je huis) moet uitsturen, hahaha, ik bedoel een vluggertje op zijn tijd kan best opwindend en spannend zijn. Vooral als daar een beetje plagerijtjes, bijv. stoute appjes of per ongeluk 'stiekem' aanraken wanneer het eigenlijk niet kan, aan vooraf zijn gegaan.

XOXO

Miranda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.