Hoe organiseer ik een vrijgezellenfeest?

Gepubliceerd op 18 juli 2022 om 09:18

Hoe leuk het ook is dat je beste vriend of vriendin gaat trouwen, de weg naar het vrijgezellenfeest is niet altijd een groot feest. Maar als je de lach van de bruid(egom) ziet op het vrijgezellenfeest, kan het je ook geen moer meer schelen. Hoe organiseer je nou eigenlijk een vrijgezellenfeest?

Overleggen overleggen overleggen 

Het beste is gewoon om bij het begin te beginnen. Overleg wie het gaat organiseren en wie eventueel kunnen helpen of meedenken. Het is fijn als één iemand de leiding neemt en iedereen het daar ook mee eens is, zo voorkom je onenigheid. Communicatie is het bloed van de organisatie, en dat geldt ook zeker bij het organiseren van een vrijgezellenfeest. 

Leg alvast gezamenlijk een datum vast, dat is ook vaak een grote klus. Uiteraard wel even checken of de vrijgezel dan ook kan he?! Dan kun je nu ook gaan nadenken over de smoes waarmee je de vrijgezel naar zijn of haar party lokt.

Ook altijd handig: maak een groepsapp met alle betrokkenen!

 

Alle ideeën verzamelen

Je kunt absoluut nooit iedereen tevreden stellen en iedereen heeft zo zijn of haar ideeën, maar je kunt er wel naar vragen en het allemaal op een rijtje zetten. De hoofdvraag is natuurlijk wel; wat past er bij de vrijgezel? Wordt het een stoute pubquiz, een rondvaart of zit de vrijgezel liever op een high tea te wachten?

Nu alle ideeën op tafel liggen is het belangrijk om overal wat offertes op te vragen en te kijken wat er een beetje past in jullie straatje. Je kunt niet van alle gasten verwachten dat ze bijvoorbeeld €150,00 mee kunnen betalen. Spreek daarom voorafgaan een budget met iedereen af. 

 

Let the party started! 

Als alles rond is en afgesproken kan het vrijgezellenfeest beginnen. Vergeet geen foto's te maken voor de vrijgezel, zodat jullie er allemaal later nog eens naar terug kunnen kijken. 

Heb je zelf ook een tip voor het organiseren van een vrijgezellenfeest? Laat het hieronder achter in de comments:)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.